Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü imzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” başlatmıştır.

Proje Kapsamında Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Aysel , Ziraat Bankası Burhaniye Şube Müdürü Ebru Gür’ün katılımlarıyla “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü ” imzalandı.

Projenin ana amacı tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel , Ürünün satıcılar (tedarikçi) açısından faydalarının

Tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi , Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı olduğu, Ürünün alıcılar açısından faydalarının ise Finansmana kolay erişim: Ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı, Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması, Artan kredi limitleri olduğunu belirtti.

Tüm Oda ve Borsa üyelerimiz ile Sektör Meclisi Üyelerimizin yararlanabileceği bu proje, alım satımlarında getireceği garanti ve esnek vade sistemi ile iş dünyamızın bir nebze rahatlayacağını ve tedarik zincirinin sürdürülmesine katkı sağlayacağını düşünüyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Tanıtım sunumu için tıklayınız