BURHANİYE VE GÖMEÇ ZEYTİNYAĞI COĞRAFİ İŞARETİ TESCİL EDİLDİ

Burhaniye ve Gömeç bölgesinin kendine has ve yüksek kalitede tadım ve kimyasal özellikleri akademik çalışmalar ile kanıtlanmış olan zeytinyağı “Burhaniye Zeytinyağı” adı ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Bölgenin coğrafi konumu, toprak yapısı, iklimi ve bitki örtüsü Burhaniye Zeytinyağı ’nın yüksek kalite karakteristiğini oluşturmaktadır. Burhaniye ve Gömeç ilçelerinin bu değerli ürününe katma değer sağlamak için Burhaniye Ticaret Odası tarafından 2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru Ağustos 2020 itibarı ile sonuçlandırılmıştır.

Başkan Mustafa Aysel; Bundan böyle ürünümüzün değeri fiyatına yansıyacak

Bölgemizin zeytinyağı, akademik çalışmalar ile de ortaya konduğu gibi, tarihi antik dönemlere dayanan bölgemize has zeytin ve zeytinyağı kültürünün ürünüdür. Burhaniye Zeytinyağı, coğrafi işaret tescili ile bundan sonraki süreçte hak ettiği değeri zeytinyağı pazarında bulacaktır. Tüketicilerin bilinçlenmesi ve orijinine uygun ürünlere talebin sürekli olarak artması Coğrafi İşaretli ürünlerin tüketimini artırmaktadır. Özellikle zeytinyağı üreticilerimizin Burhaniye Zeytinyağı ’nı orijinine uygun üretmesi ve coğrafi işaret tescil logosunu kullanması ile bu süreç hızlanacaktır.

Bilindiği üzere ulusal market zincirleri toplam satış alanlarının %1’ini Coğrafi İşaretli ürünlere ayırma zorunluluğu bulunmaktadır. Biz üreticilerimiz adına market zincirleri ile görüşmeleri yaparız, ancak bu kuralın işletilmesi için resmi makamların da ulusal marketleri denetlemeleri yasal şartın eksiksiz uygulanması için katkı yapacaktır.

Buna ek olarak coğrafi işaret tescilinin alınması, ürünümüzün ihracatında da üreticilerimize rekabet avantajı sağlayacaktır.

Burhaniye ve Gömeç ilçelerinin ekonomik gelişimi için lokomotif ürünlerinden olan zeytinyağının coğrafi işaret tescili, tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olsun ve bol kazanç sağlasın.