BAŞKAN MUSTAFA AYSEL'İN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel,, 10 Kasım Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
 10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.
 Atatürk, milletimizin inancı ve vatan sevgisinden aldığı güçle yola çıktığı kurtuluş mücadelesini başarıyla tamamlayarak yeni bir devlet kurmuş, yalnızca bir milletin geleceğini değil, dünya tarihini de değiştirmiştir.
Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.
Bugün bizler de Aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz. 
 İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.
Devletimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”