GEZİCİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

 Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, Burhaniye Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Varol Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Bayram ,Burhaniye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cezmi Kazar’ın katılımı ile  İlçemizde artan araç muayene talebine cevap verebilmek amacı ile Gezici araç muayene istasyonlarının ilçemizde hizmet vermeye başlaması husussunda yol haritası oluşturulması amacıyla 18/03/2020 Çarşamba  günü Saat 10.30 Burhaniye Ticaret Odası toplantı salonunda bir araya gelmiştir.

Değerlendirme toplantısında aşağıdaki konular gündeme getirilmiş.

  1. Gezici araç muayene istasyonlarının ilçemizde hizmet vermeye başlaması

Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde aşağıdaki kararlar alınmıştır.

  1. Traktör ve Motosikletler için ön talep Burhaniye Şoförler Odamız tarafından toplanacak. Traktör ve Motorsikletini vize yaptırmak isteyen şahısların 4221381 numaralı telefonu arayarak
    • İsim
    • soyisim
    • araç plakası
    • telefon bilgilerini vereceklerdir.  

Talep miktarı 64 vasıta olduğunda TÜVTÜRK’ün Balıkesir yetkili temsilcisi olan 2K Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş yetkilileri ilçemize gelerek Traktör ve Motosikletlerin muayenelerini gerçekleştireceklerdir.

  1. Otomobil, kamyonet  ve Minibüs için (ağır vasıta araçlar hariç) TÜVTÜRK’ün Balıkesir yetkili temsilcisi olan 2K Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş 2020  araç muayene programını T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sunmuş olduğu için sabit araç muayene istasyonu kurulamaktadır.  Yapılan ikili görüşmeler neticesinde yaz aylarında artan araç yoğunluğu göz önüne alınarak
  • 27 Haziran 2020 Cumartesi
  • 18 Temmuz 2020 Cumartesi
  • 15 Ağustos 2020 Cumartesi 

günlerinde Gezici araç muayene istasyonuilçemizde hizmet verecektir. Araçlarını vize yaptırmak isteyen Otomobil, kamyonetve Minibüs(ağır vasıta araçlar hariç) taşıt sahipleri müracaatları TÜVTÜRK web sitesi üzerindenhttps://www.tuvturk.com.tr/  yapacaklardır.

Yukarına Yazılı tarihlere müracaat için takribi bir ay önce sistem başvuruya açılacaktır.

  1. Araç yoğunluğuna bağlı olarak 2021 planlamasında Gezici araç muayene istasyonunun  ilçemizde hizmet sayısı arttırılması hedeflenmektedir.
  2. Araçların Muayenesinin gerçekleşeceği alan önümüzdeki günlerde kesinleştirilerek duyurulacaktır.