RESİF PROJESİNDE İKİNCİ EYLEM PLANI HAZIRLANDI

Yapay Resiflere 2020 Kasım Sonu kavuşacağız.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen yapay resif projesi Tüm yerel kurum ve kuruluşların katılımı ve katkıları ile yeniden start aldı.

Biyolojik çeşitliliği artırmak, habitat kaybını azaltmak, deniz canlılarının barınak olarak kullanacakları yeni alanlar oluşturmak, dalış turizmini geliştirmek ve sportif balıkçılığı desteklemek amacıyla Burhaniye ve Gömeç ilçelerimizde yapay resif alanlarının oluşturulması yönünde Burhaniye ve Gömeç ilçelerinizde Odamızın Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek sonuçlandırılan fizibilite projesi kapsamında belirlenen noktalarda Su Altı Resif alanları kazandırılması amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yahya Akduman, Gömeç Belediye Başkanı M. İrem Himam, Burhaniye Belediyesi işletme İştirakler Müdürü Murat Bektaş Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Bşk. Mustafa Aysel, Burhaniye Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Varol, Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Sarı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizmde Destinasyon Yönetimi Birimi Başkanı Candan Şahin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizmde Destinasyon Yönetimi Birimi Uzmanı Önder Uncel. Burhaniye Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı ve diğer daire amirlerinin katılımlarıyla, Gömeç Belediye Başkanlığı’nda 2. Etap İş Planı Oluşturmak üzere 24/07/2020 tarihinde “Körfez Bölgesi Yapay Resif Projesi 2. Koordinasyon Toplantısı “ gerçekleştirdi.

İkinci etap iş planı kararlaştırılarak kurumların üstleneceği görevler belirlendi. Toplantı Sonrası Yapay resif atılacak bölgeler heyet tarafından gezildi.