Burhaniye Ticaret Odası Basın Açıklaması

Son günlerde basın ve sosyal medyada yer alan sahte zeytinyağı operasyonlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Burhaniye Ticaret Odası olarak, ilçemizdeki zeytinyağı sektörüne yönelik yapılan bu haberler üzerine derhal bir araştırma başlatılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda, sahte zeytinyağı üretimi ya da satışıyla yerel firmalarımızın herhangi bir bağlantısının bulunmadığı tespit edilmiştir.

Burhaniye Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarımız, zeytinyağının saflığını ve kalitesini doğrulamak için gerekli tüm modern teknik altyapıya sahip ve tüm halkımıza hizmet vermektedir. ilçemizde üretilen zeytinyağları yüksek kaliteli ,güvenli ve bu yüzden tercih edilen üründür.Sahte ürünler ile karşılaşmamak için güvenililirliğini ispatlamış markalaşmış  yerel firmalarımızdan alışverişlerinizi yapmanızı öneririz.

Söz konusu sahte zeytinyağlarının dışarıdan ilçemize geldiği belirlenmiştir. Bu tür yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi adına yetkililerle iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı