Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik Taslağı Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden odamıza gelen yazısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünden alınan 12/10/2018 tarih ve 76505 sayılı yazıda, ülkemizin 30/11/2005 tarih ve 5434 Sayılı Kanun ile taraf olduğu “Tehlikeli Malların Karayoluyla Uluslararası Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) çerçevesinde yürürlüğe giren 24/10/2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin “Güncelleme” başlıklı 38 inci maddesinde “Bu yönetmelik başta ADR’nin son ekleri olmak üzere ilgili uluslararası anlaşmalar ve standartlardaki değişmeler dikkate alınarak güncel tutulur. “ denildiği belirtilmiştir.

Ayrıca, her iki yılda bir güncellenen ADR’nin ekleri ile 655 Sayılı Ulaştırma ve Altyapı Alanına ilişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili Genel Müdürlüğe tevdi edilen görev, yetki ve sorumluluklar dikkate alınarak yürürlükte bulunan Yönetmelikte değişiklik yapılmak suretiyle hazırlanan “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik Taslağı” hakkında görüşleri talep etmektedir. Söz konusu taslak yönetmeliğe www.tmkt.gov.tr internet sitesinde mevzuat başlığı altında ulaşılmaktadır.

Bu itibarla, bahsedilen konuyla ilgili konuya ilişkin değerlendirmelerinizin 25 Ekim 2018 tarihine kadar (bilgi@burhaniyeto.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Görüş Formu