Page 16 - Ağustos 2021
P. 16

İstanbul Ün vers tes  Almanca öğretmenl ğ  Mezunu ve Adalı Efe F rması Sah b
             Yasem n Zeng n Burhan ye T caret Odasının Sorularını cevapladı.

  T caret odamız üyeler nden olan Adalı Efe Zeyt n ve Zeyt nyağının Bahadınlı da k
   üret m, ar-ge ve gel şt rme tes s n  z yaret ett k. Ş rket sah b  Sn. Yasem n Zeng n
  le yaptığımız röportajımızda s zlere Adalı Efe ve Adalı Defne Markalarını tanıtmak

                                                         ster z.






   BTO:  Yasemin hanım biz sizi üyemiz olarak tanıyoruz.. Adalı Efe ve Adalı Defne’ den okuyucularımıza bahseder misiniz.


   Y.Zengin:  6 kuşaktır zeytinyağı imalatı ile uğraşan bir aileye mensup olmaktan gurur duyuyoruz. Köklerimiz bugün Yunanistan,
   ancak geçen yüzyıl başlarına kadar OSMANLI İMPARATORLUĞU’na bağlı olan Midilli adasına, zeytincilik ile uğraşan bir aileye

   dayanmaktadır.
   1923 Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu sonrası mübadele ile bugün yaklaşık 50 km uzaklıkta Edremit körfezindeki topraklarımıza
   yerleştik.

   Büyükbabamızın geldiği topraklar nedeniyle aldığı ADALI lakabı ile 7. nesil çocuklarımızın adları EFE ve DEFNE ile
   oluşturduğumuz isimleri firma ismi ve markalarımız olarak tescilledik..
   İşte bizim hikayemiz böyle başladı….



   BTO: Eğitime verdiğiniz Önemi biliyoruz.. Okuyucularımıza Bahsetmek İstermisiniz. ?


   Y.Zengin: Zeytinyağı işine başlamadan pek çok eğitime ve seminerlere katıldık,. Yurt içi ve yurt dışından uzmanlarının pek çok
   duyusal analiz eğitimine alarak katılarak ortaya çıkardığımız ürünün olumlu ve olumsuz özelliklerini ilk biz değerlendirelim

   istedik.


   Zeytinin hasadından, sıkımına ve zeytinyağının ambalajlanmasına kadar geçen süreçte zeytinyağının kalitesini etkileyen pek
   çok etkenler bulunmaktadır.

   En kaliteli zeytinin bile kötü islenmesi durumunda elde edilecek yağ, istenilen kaliteyi
   sağlayamayabilir.


   Üretimde gerçekleştirilecek küçük değişikliklerle üretim kalitesinde büyük farklar yaratılabilmekte ve katma değer

   yaratılabilmektedir. Buradan yola çıkarak çalışanlarımızı da belli aralıklarda eğitime tabi tutuyoruz. Çalışanlarımız da bu
   konuda eğitim alarak tecrübe kazanmaları ve uzmanlaşmaları kaliteli üretimin yapılmasında önem arz etmektedir.


   Tesisimizi bir mutfak, bir laboratuvar gibi görüyoruz.bizim için üç H önemli.. Hijyen, Hijyen, Hijyen



   BTO: Bulunduğumuz tesis Adalı Efe Zeytinyağı’nın özelliği nedir.


   Y.Zengin: Bulunduğumuz Coğrafya, bir yanda Kaz dağları diğer yanda Madra dağı ile sarmalandığı çok özel bir coğrafyadır. Biz

   de bu özel ve kutsal meyveyi, ağacına ve toprağına dikkatli bakım yaparak, meyve olgunlaşmadan, ağaçların dallarına zarar
   vermeden, teker teker elle özenle toplayarak ve son teknoloji kapalı sistemlerde POLİFENOL, LEZZET ve AROMA, VİTAMİN
   değerlerini koruyarak soğuk sıkım olarak işliyoruz. Hava geçirmeyen krom tanklarda saklıyor ve sipariş geldikçe dolum
   yaparak, özel ambalajlarda müşterilerimize ulaştırıyoruz.

   Tesisimizi bir mutfak, bir laboratuvar gibi görüyoruz.bizim için üç H önemli.. Hijyen, Hijyen, Hijyen …
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21