Page 19 - Dergi 2018/1
P. 19
Bu uzmanların olumlu ve olumsuz
BURHANİYE TİCARET ODASI'NDA ZEYTİNYAĞI DUYUSAL özellikleri tanımlayabilmesi, duyusal analiz
yapabiliyor olmaları gerekmektedir. Tadım
uzmanlarına sadecekalitenin belirlenmesinde
ANALİZ (TADIM) EĞİTİMLERİ değil,bu potansiyelin ulusal ve uluslar arası
alanda tanıtıl ması ve sürdürülebilirliği için de
ihtiyaç duyulmaktadır. Üretici ve Tüketicilerin
Burhaniye Ticaret Odası'nın Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) 2017 Teknik bu konuda eğitim alarak tecrübe kazan maları
Destek kapsamında yapmış olduğu ve Ajans tarafından desteklenmeye uygun görülen ve uzmanlaşmaları kaliteli üreti min yapılması
ZEYTİNYAGI DUYUSAL ANALİZ EGİTİMLERİ Uygulamaya geçti. ve ihracatın arttırılması açısından önem arz
ettiğini söyledi.
Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Sarıbaş, EĞİTİMLER
“Proje Kapsamında 26 Ocak 2018 Cuma,27 Ocak 2018 Cumartesi,28 Ocak 2018 Pazar tarihlerinde
30 ar kişilik 3 farklı gruba 1 er gün süre ile Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi verildiğini ifade eden BURHANİYE TİCARET ODASI’NDA DIŞ TİCARET EGİTİM EĞİTİMİ
Sarıbaş,Zeytinyağı Duyusal Analizi eğitimleri ile zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren üretici,teknik
eleman ve zeytinyağı tüketicilerinin bilinçlendirilmesi; zeytinyağı üretim, tüketiminde kalitenin, Burhaniye Ticaret Odası’nın Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) 2017 Teknik Destek
pazarlama gücünün ve ihracat potansiyelinin arttırılması hedeflenmektedir.
Zeytinin hasadından, sıkımına ve zeytinyağının ambalajlanmasına kadar geçen süreçte zeytinyağının kapsamında yapmış olduğu ve Ajans tarafından desteklenmeye uygun görülen ÜYELER İÇİN DIŞ TİCARET
kalitesini etkileyen pek çok etkenler bulunmaktadır. EGİTİM/ DANISMANLIK HİZMETİ eğitimi uygulamaya geçti.
Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Sarıbaş,
Proje Kapsamında 15 Mart 2018 Perşembe,16 Mart 2018 Cuma,17 Mart 2018 Cumartesi tarihlerinde
HABERLER
En kaliteli zeytinin bile Eğitim için başvuran üye firmalarımızın temsilcisi 19 kişiye 3 gün süre ile aşağıdaki konularda eğitim
kötü işlenmesi durumunda gerçekleşmiştir.
elde edilecek yağ, istenilen 1.Gün: Dünya Ticareti, Dünya ve Türkiye’de Dış Ticaret, Dünya Ticaretinin Ülke ve Sektörlere Göre
HABERLER kaliteyi sağlayamayabilir.
Dağılımı Türkiye’nin Dünya Ticareti İçindeki Yeri , Türkiye' nin Ekonomik Veriler ve Dış Ticaret Yapısı,
Uluslararası Ticaretin Gerekliliği, Dış Ticarete İlişkin Temel Kavramlar İthalat-İhracat Temel Kambiyo
Üretimde gerçekleştirilecek Mevzuatı, Dış Ticarete Yardımcı olan Kuruluşlar
küçük değişikliklerle üretim 2.Gün: Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Dış Ticarette Kullanılan Ticari, Resmi ve Sevk Belgeleri;
kalitesinde büyük farklar ya Tanıtımı, Kullanım Alanları ve Doldurulmasına İlişkin Bilgiler, Incoterms-2000 ve 2010, Ödeme
ratılabilmekte ve katma
değer yaratılabilmektedir. Şekilleri,Peşin Ödeme, Mal Mukabili Ödeme, Vesaik Mukabili Ödeme, Kabul Kredili Ödeme, Akreditif
(Çeşitleri ve Uygulanmasına İlişkin Esaslar, Örnek Akreditif Metninin İncelenmesi, Akreditif Metnine
Uygun Evrak Hazırlama Çalışmaları), Dış Ticarette Kambiyo Mevzuatı (Türk Parasını Koruma Kanunu,32
ZİYARETLER
Sayılı Karar)
3.Gün: Gümrük Mevzuatı, Gümrük Vergileri, Gümrük Mevzuatı Kapsamı, Kişilerin Hak ve
Yükümlülükleri, Gümrük Vergileri İle Eşya Ticareti Konusunda Öngörülen Diğer Önlemlerin
Burhaniye, Gömeç ilçeleri
zeytin ve zeytinyağı üretimi Uygulanmasına İlişkin Unsurlar, Gümrükçe Onaylanmış İşlem ve Kullanımlar, Basitleştirilmiş Usul,
nin en çok gerçekleş tirildiği Gümrük Rejimleri, Gümrük Yükümlülüğünün Doğması, Ceza ve İtirazlar, Gümrükte Uzlaşma Müessesesi,
ilçeler arasındadır. Mevcut Sonradan Kontrol İşlemleri,Uluslararası Pazarlama, Pazara Giriş Faaliyetlerine Yönelik Devlet Destekleri
yöntemlerin iyileşti rilmesi Uluslararası Finansman Teknikleri
ve kaliteli zeytinyağı üretimi 22 Mart 2018- 23 Mart 2018 – 24 Mart 2018 tarihleri arası ise Dış Ticaret işlemlerine İlişkin
nin Burhaniye'de ve Gömeçte
yaygınlaştırılması için üreti karşılaşılan sorunlar- Firma Ziyaretleri gerçekleştirilerek eğitim neticelenmiştir.
len zeytinyağlarının kalitesini
belirleyecek uzmanlara ihti
yaç duyulmaktadır.
18- BTO - Ocak - Şubat - Mart - Nisan 2018 19- BTO - Ocak - Şubat - Mart - Nisan 2018