Page 31 - Faaliyet Raporu 2020
P. 31
·Turizm sektörü için nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacı ile
topluma açık eğitim ve kurslar düzenlemek – İŞKUR ile işbirliği yapmak
Topluma açık düzenlenmesi planlanan eğitimlerin dijital ortamda verilememesi,
kurs niteliğinde olup uygulama gerektirmesi nedeni ile yapılamamış olup, topluma
açık eğitimlerin salgın kısıtlamalarının durumuna göre 2021 Yılı iş planına
alınmasına ve mücbir sebep nedeni ile 2020 yılı performans değerlendirmesinden
çıkarılmasına karar verildi.
(Stratejik Hedef 2.2.1)
Burhaniye Zeytinyağının Coğrafi İşaretini Tescil Ettirmek
· · · Literatür çalışmalarını tamamlamak. Burhaniye Zeytinyağı Ürün Raporu
Oluşturmak
Coğrafi işaret ile ilgili literatür çalışmalarını tamamlamak, Burhaniye Zeytinyağı
Ürün Raporu oluşturmak amacı ile Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Öğretim üyeleri Prof. Dr. Recep Efe, Prof. Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. İsa
Cürebal, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Sönmez ile protokol imzalanmıştır. BURHANİYE TİCARET ODASI
Burhaniye'de Zeytinin Yetişme Ortamı, Şartları ve Zeytinyağının Özellikleri
isimli rapor hazırlanarak coğrafi işaret başvurumuza kaynak teşkil etmesi
amacıyla odamıza teslim edilmiştir.
Rapora odamız web sitesi
http://www.burhaniyeto.org.tr/uploads/BurhaniyeZeytin.pdf linkinden
ulaşılabilmektedir.
Ürünün fiziksel, kimyasal ve tadım özelliklerinin tespiti için testleri
tamamlamak
T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AYTB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş.
(Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı)’na analiz için numune
ürünler teslim edilmiş ve muayene ve analiz raporları alınmıştır.
30