Page 21 - 2022 FAALİYET RAPORU
P. 21

99.yıl
             EĞİTİMLER

                                                                                    BURTO
                                                                                   BURHANİYE TİCARET ODASI


             BTO'DA PANELİST ADAYLARI UYGUNLUK SERTİFİKALARINI ALDI
             Burhaniye  Ticaret  Odası’nda  sertifika  töreni  için  bir
             araya  gelen  katılımcılar  belgelerini  Burhaniye  Ticaret
             Odası  Yönetim  Kurulu  Başkanı  Mustafa  Aysel  ve
             eğitimi  veren  panel  lideri  Dr.  Dilşen  Oktay  Ertem’den
             aldılar.   Yapılan   çalışmaların   sonucunda   eğitime
             katılanların  tamamının  başarılı  olmasından  mutluluk
             duyduklarını belirten Mustafa Aysel, panelin Burhaniye
             ile  Gömeç’e  ve  ülkemize  hayırlı  olmasını  dilediğini
             söyledi.
               Panel  lideri  Dr.  Dilşen  Oktay  Ertem  de  katılımcıların
             motivasyonu  ve  çalışmalara  olan  ilgileri  sonucu  alınan
             sonuçtan  memnun  olduğunu,  natürel  zeytinyağları
             duyusal  analizi  panelinin  akreditasyon  ve  uluslararası
             tanınırlığı için çalışmalara devam edeceklerini belirterek
             “Bu  daha  başlangıç,  esas  panel  kurulumu  şimdi
             başlıyor” ifadelerini kullandı.

             SOFRALIK ZEYTİN DUYUSAL ANALİZİ EĞİTİMİ ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ

            Burhaniye  Ticaret  Odası  ve  Zeytinyağı  Akademisi’nin
            organizasyonları ile 19– 20 Mart 2022 tarihlerinde Sofralık
            Zeytin Duyusal Analiz Eğitimi gerçekleşti.
            Teorik  eğitimlerin  online  olarak  verildiği  ilk  günde,
            Zeytinyağı  Akademisi  Yönetim  Kurulu  Başkanı  Abidin
            Tatlı iki günlük eğitimin içeriği ve sofralık zeytin tadımı ile
            ilgili genel bilgilerde bulundu.
            Sabahki  oturumda  Dr.  Şahnur  Irmak  Sofralık  Zeytin
            İşleme Tekniklerine Genel Bir Bakış ve Gıdalarda Duyusal
            Analiz  Teknikleri  konularını  hakkında  katılımcılara
            bilgilendirme yaptı.
            Öğleden sonra gerçekleşen oturumda ise Dr. Ferişte Öztürk
            Güngör  Sofralık  Zeytin  Duyusal  Analizi  Temel  Bilgileri
            konusun da katılımcıları bilgilendirmede bulundu.
            Eğitimin  ikinci  gününde  Dr.  Şahnur  Irmak  tarafından
            Sofralık  Zeytin  Duyusal  Analizi  Konusunu  ve  uygulamayı
            esasları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından doğru ve
            yanlış  uygulamaların  zeytin  üzerindeki  etkilerinin  duyusal
            analiz  yöntemiyle  nasıl  anlaşılması  gerektiği  konusunda
            katılımcılara  bir  tam  gün  boyunca  bilgi  verilerek  sofralık
            zeytinin kalite kriterlerinin temel özellikleri anlatıldı.
            Eğitim  programının  ardından  Sertifika  Töreni  ve  Kapanış
            bölümüne  geçildi.  iki  gündür  çetin  bir  uygulama  sonuncunda
            bilgilerini  revize  eden  katılımcılara  Burhaniye  Ticaret  Odası
            Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa AYSEL, Zeytinyağı Akademisi
            Yönetim  Kurulu  Başkanı  Abidin  TATLI,  Burhaniye  Ticaret
            Odası  Duyusal  Analiz  Panel  Başkanı  Dr.  Dilşen  OKTAY
            ERTEM, Zeytinyağı Akademisi Sofralık Zeytin Duyusal Analizi
            Eğitimleri  Başkanı  Dr.  Şahnur  IRMAK’ın  katılımları  ile  Başarı
            Belgeleri verildi.



             Burhaniye Ticaret Odası - www.burhaniyeto.org.tr                                        16
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26