Page 39 - Faaliyet Raporu 2020
P. 39
Program başlangıcında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel
YILMAZ tarafından ilin tanıtımını yapan konuşma gerçekleştirilmiş; şeflere
Yağcıbedir Halısı, takım kaptanlarına ise Yağcıbedir Halısı motifli önlükler
hediye edilmiştir. Ardından şefler tarafından yarışma menüsü anlatılmıştır.
Menüde yer alan yemekler aşağıda listelenmiştir:
1. 3 Peynirli Cunda Ezmesi
2. Kırma Zeytinli Ahtapot Salatası
3. Saçaklı Mantı
4. Tirit
5. Höşmerim
Yarışmacılara menünün hazırlanması için 1saat süre verilmiş; bu süre
içerisinde Balıkesir gastronomisine ilişkin şefler tarafından bilgiler verilmiş;
tanıtımın zenginleştirilmesi adına Şef Danilo ZANNA tarafından yeni sıkılmış
zeytinyağının yarışmacılara getirilmiş, , Şef Mehmet YALÇINKAYA tarafından
çekim ekibine Susurluk Ayranı ikram edilmiş ve bu görüntüler programa dâhil
edilmiştir. Süre tamamlandıktan sonra tadım jürisi davet edilmiştir. Tadım
jürisi şu şekildedir:
1. Altuğ SUĞÜR - Balıkesir Ticaret Borsası Genel Sekreteri
2. Hasan YILDIZ - Balıkesir Lokantacılar Derneği Başkanı
3. Selim KANTARCI - Zeytin Üreticisi, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Üyesi,
UZZK Yönetim Kurumlu Üyesi
4. Hürmüs ÇELİK - 2011-2012 Yılı Balıkesir Ev Yemekleri Yarışması 1.si
5. Levent KAYNAK - Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı
6. Neşe AKSOY BİBER - 50 Peynirli Şehir Balıkesir Yazarı
7. Savaş İRLAN - Bay Nihat Şefi
8. Oğulcan BEYHAN - Chef Company’s Şefi
9. Mehmet CAVLI - Zeytinyağı Tadımcısı, Komili Ayvalık Operasyon
Müdürü
Jüri tadımı esnasında her bir jüriye ayrı ayrı söz verilmiştir. Bunun dışında,
i
i
Balıkesir’n kültürel değerlerini yansıtmak üzere Balıkesir’n türkücüsü ve TRT
i
Sanatçısı Ali ÇAKAR tarafından Balıkesir ilinin geleneksel türküsü Edremit’n
Gelini seslendirilmiş; görselliğin zenginleştirilmesi açısından türkü söylenirken
arka planda yöresel kıyafetler giymiş kadın ve erkek folklorik dans gösterisi
sergilemiştir. Tadım sonrasında jüriler tarafından oylar verilerek stüdyo
çekimine geçilmiştir. BURHANİYE TİCARET ODASI
38