Burhaniye Zeytinyağı

BURHANİYE ZEYTİNYAĞI

Burhaniye Zeytinyağı Coğrafi İşareti, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 25.01.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 11.08.2020 tarihinde tescil edilmiştir.

Burhaniye Zeytinyağı yöre zeytinlerinden elde edilen Burhaniye Zeytinyağları asitliği 0,3-0,8 civarındadır ve kendine özgü hoş bir aromaya sahiptir.

Duyusal özelliklerden meyvemsilik değeri 1,5 ve üzeri, acılık değeri 1,0 ve üzeri, yakıcılık değeri 1,5 ve üzeridir.

Erken hasat ve olgun hasat döneminde hasat edilen zeytinlerden üretilir.

Erken hasat zeytinlerden üretilen Burhaniye Zeytinyağı’ nın meyvemsiliği, acılığı ve yakıcılığı yüksek, asit değerleri düşüktür.

Erken hasatta; meyvemsilik değeri 2,3 ve üzeri, acılık değeri 1,5 ve üzeri, yakıcılık değeri 2,5 ve üzeridir.

Olgun hasat dönemi, zeytinin olgunlaştığı ve renginin karardığı döneme denk gelir ve mevsime bağlı olarak eylül ve şubat ayları arasıdır.

Olgun hasat zeytinlerden üretilen Burhaniye Zeytinyağı’ nın meyvemsilik, acılık ve yakıcılık değerleri erken hasada göre daha düşüktür. Burhaniye Zeytinyağının rengi erken hasatta yeşil-sarı, olgun hasatta altın sarısıdır.

Burhaniye Zeytinyağının temel kimyasal özellikleri ve saflık kriterleri Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği eklerinde belirlenen limitler içindedir.

TESCİL BELGESİ İNDİR