2024/03 Sayılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge

Sayın Üyemiz,

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne Gelen Yazıya Göre;

2024/03 sayılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesinde değişiklik yapılmış olup söz konusu değişiklikle:

  • Aşıların temini ve uygulamaları ile ilgili olarak, Bakanlığın aşılama programında yer almayan ancak yerel düzeyde yürütülmesi planlanan projeler için veteriner biyolojik ürünlerin il müdürlükleri tarafından temin edilmesinin mümkün olmadığı belirtilmiştir. Bu tür projeler için, Genel Müdürlükten proje bazlı izin alınması ve uygun görülmesi halinde ürünlerin Merkez Döner Sermaye aracılığı ile temin edilmesi sağlanacaktır. Ayrıca, il müdürlüklerinin aşılama programında belirtilenden fazla aşı talep etmeleri durumunda taleplerin enstitü müdürlüğüne iletilmesi ve değerlendirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.
  • Yurt içi veteriner sağlık raporları düzenlenirken, aynı kişiye ait birden fazla araçla aynı yere gönderilecek hayvan ve hayvansal ürünler için (kanatlı sevkleri hariç) her nakil aracı için ayrı bir veteriner sağlık raporu düzenleneceği, kanatlı sevklerinde ise tek bir rapor düzenlenip fotokopi ile çoğaltılarak onaylanacağı belirtilmiştir.

  • Hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması başlığı altında, çalıntı/kayıp  kulak  küpesi  kayıt  işlemi  kolluk  kuvvetlerinin  tutanağına  istinaden  küpenin tahsisli olduğu kullanıcı tarafından, onaylama işlemi ise il sistem sorumlusu tarafından yapılacağı

bildirilmiştir.

Saygılarımızla.