Başkan Mustafa Aysel'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren  aynı zamanda  halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan  Cumhuriyetimizin  99’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.

Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen çok ağır bedeller ödenerek, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseridir. Nitekim ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla  Cumhuriyetin ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “ Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” diyerek gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemizi muassır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Bu duygularla, Kuruluşunun 99.yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dikeklerimle kutluyorum.