Burhaniye Zeytinyağı'na Coğrafi İşaret Denetimi: Kalite Güvencesi İçin Önemli Adım..

Burhaniye Zeytinyağı'na Coğrafi İşaret Denetimi: Kalite Güvencesi İçin Önemli Adım..


Burhaniye Ticaret Odası tarafından 11 Ağustos 2020 tarihinde 518 numarayla coğrafi işaret tescili alınan Burhaniye Zeytinyağı, 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 49. Maddesi kapsamında rutin denetimden geçti. Burhaniye Zeytinyağı Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu, 7 Ağustos 2024 tarihinde coğrafi işaret kullanan firmaların denetimini gerçekleştirmek üzere toplandı.


Denetim sürecine, Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayşe Çetin, Burhaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisleri Songül Aydın ve Fatih Bozkurt, Burhaniye Zeytin Üreticileri Derneği’nden Mustafa Köse ve Gömeç Zeytinciler Derneği’nden Emin Dereli ayrıca Burhaniye Ticaret Odası'nı temsilen Genel Sekreter Ersel Pazarbaşı, Kimya Mühendisleri Merve Özdem ve Seval Dağlı denetim heyetinde yer aldı.


Heyet, Burhaniye Zeytinyağı Coğrafi İşareti’ ni kullanan firmaları tek tek ziyaret ederek, yerinde denetimler gerçekleştirdi. Firmalardan alınan numuneler, detaylı analizler için toplandı. Bu denetimler, Burhaniye Zeytinyağı’ nın yüksek kalite standartlarını koruması ve coğrafi işaretin doğru kullanımının sağlanması amacıyla yapılıyor.


Bu tür denetimler, Burhaniye Zeytinyağı’nın pazardaki itibarını güçlendirirken, ürün kalitesinin sürdürülebilirliğine de önemli katkılar sunuyor.