''Zeytin Sineğine Karşı Ekolojik Çözüm'' Konulu Toplantı Hk.

Bölge tarım ekonomimizin ekonomik parametrelere bağlı olarak yaklaşık  %25 ’ini zeytin ve zeytinyağı sektörü oluşturmaktadır. Zeytinyağı bölgemizde yetiştirilen ürüne değer katan bir üründür. Bu neden ile zeytinyağı, hem tarihsel üretim kültürünün ekonomiye kazandırdığı değer olarak hem de zeytinyağının bölgede ve son dönemde ülkemizde yükselen değer olması açısından tüm toplum için önemlidir. Zeytin ağacı bir anlamda yöremiz insanı için temel geçim kaynağı olması nedeniyle, onun ulu ve bereketli gölgesinde yaşadığımızı çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Özellikle yöremize baktığımızda, sadece ekonominin değil, zeytin tarımının sosyal ve kültürel hayatın merkezinde de yer aldığı görülmektedir.

Sürdürülebilir zeytincilik için üretim etkilerini azaltan, doğal kaynakları verimli kullanan ve ekonomiyi koruyan yöntemleri içeren ekolojik yaklaşımların benimsenmesi önem kazanmaktadır.

Bu noktadan hareketle odamız organizasyonu ve Nektar tarım iş birliği ile planlanmış olan yazımız ekinde davetiyesini sunmuş olduğumuz  “ Zeytin Sineğine Karşı Ekolojik Çözüm “ konulu bilgilendirme toplantısına teşriflerinizi bekler saygılar sunarız.