Körfez Bölgesi Ticaret Odaları ve Borsaları, Zeytinyağı Lisanslı Depoculuğu İçin Bir Araya Geldi

Körfez Bölgesi Ticaret Odaları ve Borsaları, Zeytinyağı Lisanslı Depoculuğu İçin Bir Araya Geldi

13 Ağustos 2024 Salı günü, Ayvalık Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Zeytinyağı Lisanslı Depoculuk Çalışma Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan Genel Sekreter Onur Adıyaman, uzmanlar Candan Şahin, Ali Koç ve B. Cansel Yıldız, Burhaniye Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Varol, Meclis Başkanı Erhan İnam ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Ağacık, Edremit Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Borsası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Denizer ayrıca Ayvalık Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çokkorkmaz ve Genel Sekreteri Ahmet Baç katıldı.

Toplantıda, zeytinyağı sektöründe lisanslı depoculuk sisteminin Körfez Bölgesi’ne kazandırılması amacıyla yer bulma ve kuruluş faaliyetleri değerlendirildi. Bu sistemin, zeytinyağı üreticilerine ürünlerini taze ve sağlıklı koşullarda depolama imkânı sunacağı, bu sayede ürün kalitesinin korunarak ihracatla ilgili sorunların azalacağı vurgulandı.

Yatırım Alanları ve Alternatifler Tartışıldı

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri, lisanslı depo yatırımı için uygun alanların belirlenmesi oldu. Ayvalık Ticaret Odası tarafından önerilen Milli Emlak’a ait parsellerin durumu detaylı bir şekilde incelendi. Katılımcılar, alternatif alanların avantaj ve dezavantajları değerlendirildi.

Depolama Sisteminin Önemi ve Gelecek Adımlar

Toplantıda, lisanslı depoculuk sisteminin bölgede hayata geçmesiyle birlikte, çiftçilerin ürünlerini istedikleri zaman kullanma veya ticaretini yapma fırsatı bulacakları, böylece ürünün kalitesinin ve tazeliğinin korunacağı ifade edildi

Sonuç olarak, yatırım için uygun arazilerin netleştirilmesi amacıyla görüşmeler yapılmasına karar verildi.