2021 NEFES KREDİSİ DESTEĞİNE İLİŞKİN DUYURU

Küçük ve Orta ölçekli işletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine yönelik, TOBB, KGF ve Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası işbirliğinde gerçekleştirilen “2021 Nefes Kredisi” desteği uygulamaya alınmıştır.

Kredi Koşulları;

· 2020 yılı cirosu, 10 milyon liranın altında ve 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyelerimiz başvurabilecek. (2019 yılı ve sonrasında kurulan şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro Kaybı koşulu kredi kullandırımı yapılan banka tarafından kontrol edilecektir.)

· Kredi üst limiti, cirosu 1 milyon liranın altında olan üyelerimiz için 50 bin TL olacak.

· Kredi üst limiti, cirosu 1 milyon-10 milyon arasında olan üyelerimiz için 200 bin TL olacak.

· Ödemeler, ilk 6 ayı anapara ve faiz ödemesiz; 12 ayda, aylık eşit taksitle yapılacak.

· Kredinin brüt faiz oranı yıllık %17,50 olacak.

· KGF kefaleti için mevzuat gereği %0,03 (on binde üç) kefalet başvuru bedeli ve %1 komisyon dışında herhangi bir masraf komisyonu talep edilmeyecek.

· Şahıs işletmelerinde 3. şahıs kefil bulunamaması halinde müşterinin talebi üzerine maddi teminat istenebilecek, aksi halde maddi teminat istenmeyecek.

Başvuru; Üyelerimiz, https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/firma-index.jsp adresinden veya odamıza bizzat başvurarak “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli Faaliyet Belgesini aldıktan sonra bahsi geçen bankaların herhangi bir şubesine giderek başvuru yapabilecekler.

Kredi başvurularının değerlendirilmesi bankalar tarafından yapılacak.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Burhaniye Ticaret Odası