Başkan Mustafa Aysel'den 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı

Türk milletinin fedakârlıklarla kazandığı istiklâl mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir.

30 Ağustos 1922 tarihi aziz milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceği, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini sonu ne olursa olsun hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi; zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklara rağmen milletimizin birlik, beraberliği, azim ve gayreti, fedakarlık ve cesareti ile tüm mazlum milletlere örnek teşkil edecek şekilde 30 Ağustos 1922 de muhteşem bir zaferle taçlanmış ve tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin Zafer Bayramı'nı en içten dikeklerimle kutluyorum.