Başkan Mustafa Aysel’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması olup, Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımlardan birisidir.

Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. 
Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve ‘Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz’ ifadesiyle, yine ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ve ‘En büyük eserimdir’ dediği cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek, onlara duyduğu güveni ve verdiği önemi göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan ‘Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.”