Başkan Mustafa Aysel’in "24 Kasım Öğretmenler " Günü Mesajı

Başkan Mustafa Aysel’in "24 Kasım Öğretmenler " Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım’da öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. 

Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin sorumluluğu büyüktür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” ifadesi ise Türk Milleti’nin, öğretmenlerin ışığında yürüyen büyük bir millet olduğunu göstermektedir. Bu yürüyüşte vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven şuurlu nesiller yetiştiren öğretmenlere her zaman minnettarlığımızı göstereceğiz.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve görevi başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyor, ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden sevgili öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyorum.