Burhaniye Ticaret Odasından Ziyaret

Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel ve Meclis Başkanı Hasan Varol 05.01.2021 tarihi itibarıyla Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. M. Oğuzhan İLBAN hocayı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerini ilettiler.

Turizm sektörünün bölgesel anlamda istihdam olanaklarının yaratılması, ekonomik büyüme ve refahın sağlanması için önemli bir araç olduğunu ifade eden başkan Aysel; “ Turizm, dolaylı yoldan ilişkili Perakende sektörü, ulaşım, konaklama, gıda gibi diğer sektörler üzerinde de etkilere sahiptir.

Bölgede turizmi sadece deniz, kum, güneş üçgeninden çıkararak birçok alternatif turizm türleri de devreye sokarak geniş bir yelpazeye yaymalıyız. Bölgemiz ancak bu alternatif turizm alanlarından yeterince de yararlanıldığında, bu potansiyeli destekleyici politikalar ve paydaşların işbirliği içerisinde geliştireceği projelerle bölge cazibe merkezi olma yolunda ilerleyecektir.” Dedi.

Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Oğuzhan İLBAN, “üniversitelerde bulunan turizm bölümlerinin sektörün gelişmesindeki payı göz ardı edilmemelidir. Bu kapsamda üniversite sanayi işbirliği geliştirilerek, sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve ortak işbirlikleri kurulması yoluyla ortaya çıkacak sinerji sektöre sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayacaktır.” dedi