Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hk.

Sayın Üyemiz;

Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik  apılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin 18 Şubat 2022 gün ve 31754 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişikliği ile birlikte;

- İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde indirimin uygulandığı tarihten önceki 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınacak.

- Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınacak.

- Bu konuda ispat yükümlülüğü satıcı veya sağlayıcıya ait olacak.

- Fiyat etiketi yönetmeliğinin tanım maddelerinde yapılan düzenlemeye göre, bir malın etiketinde "malin türüne uygun olan ölçü biriminin net miktarıyla ifade edilen tüm vergiler dâhil fiyatı" yer alacak.

- Değişikliğe göre ayrıca, satışa sunulan malin etiketinde, net miktar üzerinden hesaplanan tüm vergiler dahil peşin fiyatı veya sunulan hizmetin tüm vergiler dahil peşin fiyatı ve ambalajlı malin, ambalaj malzemesi ve mal ile birlikte ambalajlanan diğer malzemeler hariç miktarının da yer alması öngörülüyor.

- Yönetmelik değişikliğiyle, etiket ve listelerin Türkçe yazılması ve ambalajlı malın satış fiyatından ayrı olarak ambalajın teslimine ve iadesine ilişkin depozito bedeli varsa bu bedelin tutarının da belirtilmesi hüküm altına alındı.

- Uygulama 1 Mart'tan itibaren başlayacak.

İlgili Yönetmelik Değişikliğini İçeren Resmi Gazete: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/02/20220218-4.htm

Saygılarımızla..