SANAYİ SİCİL BELGESİ HK.

Sayın üyemiz,

T.C Balıkesir Valiliği İl Bilim Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğü’nün yazıları ile,

“6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu 2. maddesi uyarınca; yeni açılan sanayi işletmeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tanzim kılınacak beyannameleri, faaliyete başladıkları tarihten itibaren 3. Madde uyarınca doldurup iki ay içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına elektronik ortamda göndermekle mükelleftir.

01 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7033 Sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 6. Maddesinde; “Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kaydolmayanlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde sanayi siciline kaydolup sanayi sicil belgesi alanlar hariç, bu tarihe kadar kaydolmayanlar hakkında bu Kanunun 9 uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanır.” Hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm doğrultusunda Bakanlığımız Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde kaydı bulunmayan işletmelerin 01 Temmuz 2018 tarihine kadar müracaatları halinde, faaliyete başlama tarihleri iki ayı geçmiş olsa bile herhangi bir ceza uygulanmadan kayıtları gerçekleştirilmektedir.” denilmektedir.

Sanayi işletmesi niteliklerine haiz olmakla birlikte henüz Bakanlığımız sanayi siciline kayıt yaptırmamış bulunan üyelerimizin, 01 Temmuz 2018 tarihine kadar süresi kalan bu avantajdan faydalanmak için https://sanayisicil.sanayi.gov.tr; adresi üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemi başvurularını gerçekleştirmeleri ve İl Müdürlüğümüze müracaat ederek Sanayi Sicil Belgelerini almaları gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz