“TOBB Küçük Parmaklar” tablet dağıtım kampanyası kapsamında BTO’dan öğrencilere klavyeli tablet desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan “Küçük Parmaklar” tablet dağıtım kampanyası kapsamında, Burhaniye Ticaret Odası Milli Eğitim Müdürlüğüne 55 adet klavyeli tablet bağışında bulundu.

TOBB öncülüğünde, Türkiye genelinde pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören ve maddi imkanı olmayan 30 bin öğrenci için “Tabletsiz Öğrenci Kalmasın” hedefiyle yola çıkılarak, başlatılan kampanya ile TOBB, BTO iş birliğinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere klavyeli tabletler temin edildi.

BTO ev sahipliğinde gerçekleşen tablet teslim törenine Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, BTO Başkanı Mustafa Aysel katıldı. Temin edilen 55 adet klavyeli tablet Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni’ye teslim edildi.

Teslim töreninde konuşan Başkan Aysel, 81 ile 81 okul projesi kapsamında 65 şehirdeki okulu tamamlayarak teslim eden ve kalan iller için de çalışmalarını sürdüren Türk iş dünyasının çatı örgütü olan TOBB ‘nin  yeni projesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için klavyeli tablet desteği oldu. TOBB’un girişimleriyle başlatılan kampanyanın, ekonomik nedenlerle uzaktan eğitime erişemeyen, bilgisayarları olmayan çocuklara fırsat eşitliği sağlamak üzere atılmış güzel bir adım olduğunu belirterek, kampanyanın hayırlı olmasını diledi.   Bu sürece destek veren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni ise salgın sürecinde tablet ya da bilgisayarları olmadığı için uzaktan eğitime katılma imkanı bulamayan öğrencilere yapılan bu desteği çok değerli bulduğunu belirterek, destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Burhaniye Ticaret Odasına duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.