TÜRK GIDA KODEKSİ FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2022/44)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2024/1) Hk.
Sayın Üyemiz;
MADDE 1- 30/11/2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)’nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“l) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısı raf ömrü boyunca en fazla 102 kob/gr olmalıdır.”
MADDE 2- Aynı Tebliğin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(2) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilir.”
MADDE 3- Aynı Tebliğin Ek-2’sinde yer alan “Çeşnili Ürünlerde Süt Proteini Oranı Hesaplaması” başlıklı bölüm yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 4- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5- Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.
Resmi Gazete Linki: 10 Şubat 2024 CUMARTESİ (resmigazete.gov.tr)
İlgili Üyelerimize Duyurulur.
Saygılarımızla.