PERSONELE YAPILACAK NAKİT YEMEK BEDELİ ÖDEMESİ İLE DOĞALGAZ ELEKTRİK VE DİĞER ISINMA YARDIMINDA VERGİ VE SGK PRİMİ İSTİSNASI

Bugünkü yazımızda, 7420 Sayılı Kanun ile çalışanlara yapılacak nakit yemek bedeli ödemesi ile elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri ödemeleri için getirilen vergi ve SGK istisna uygulamasından bahsedeceğiz.

İlk olarak, çalışanlara yapılacak nakit yemek bedeli ödemesine ilişkin getirilen istisnadan bahsedelim. 

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 23. Maddesinin 8. Bendine göre, hizmet erbabına işverenlerce yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatler gelir vergisinden istisnadır. Diğer yandan işyeri ve müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda, yemek bedelinin gelir vergisinden istisna olması için, çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin 51 TL’yi (1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ) aşmaması ve buna ilişkin ödemenin yemek verme hizmetini sağlayan mükelleflere yapılması şart idi. Nakit olarak yapılan yemek bedeli ödemeleri vergiden istisna değil idi.

09.11.2022 Tarih ve 32008 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7420 Sayılı Kanunun 2. maddesi ile Gelir Vergisi Kanunun yukarıdaki maddesinde yapılan değişiklik ile işverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışılan günlere ait nakit olarak ödenecek bir günlük yemek bedelinin 51 Türk lirasına kadar olan kısmı gelir vergisinden istisna edilmiştir.

Buna göre 01.12.2022 tarihinden itibaren, işyeri ve müştemilatında yemek verilmeyen veya yemek bedelinin yemek kartı ile ödenmediği durumlarda, çalışanlara çalıştığı her bir gün için 51 TL’yi (31.12.2022 tarihinden sonra bu tutar değişecektir) aşmayan nakit yemek ödemeleri gelir vergisinden istisna edilmiştir.

Örneğin bir işyerinde çalışanlara yemek verilmiyor, yemek kartı da verilmiyor ise ve bu işyerinde aylık 26 gün çalışılıyor ise her bir çalışana 2022/Aralık ayı için ödenecek 1.326 TL nakit yemek bedeli, çalışanın Aralık ayı ücret bordrosuna dahil edilecek ancak gelir vergisinden istisna olacaktır.

Nakit olarak ödenecek yemek bedelinin SGK priminden istisna edilen tutarı hali hazırda günlük 12,94 TL’dir. Bu tutarın SGK tarafından 51 TL olarak güncellenmesi beklenmektedir. Eğer bu güncelleme yapılırsa yukarıdaki örnekte belirtilen 1.326 TL ödeme SGK priminden de istisna olacaktır.

İkinci olarak, çalışanlara yapılacak doğalgaz, elektrik ve diğer ısınma yardımlarına ilişkin getirilen istisnadan bahsedelim.   

 7420 Sayılı Torba Kanun’un Geçici 1. Maddesi ile, kanunun yürürlüğe girdiği 09.11.2022 tarihinden itibaren, işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılacak aylık 1.000 Türk lirasını aşmayan ödemeler gelir vergisi ve SGK priminden istisna edilmiştir.

Buna göre, çalışanlara, mevcut ücretlerine ilave olarak 09.11.2022-30.06.2023 tarihleri arasında (2022 Kasım ve Aralık ayı, 2023 Ocak,Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran aylarında)  yapılacak 1.000 TL’yi aşmayan doğalgaz, elektrik ve diğer ısınma giderlerine karşılık yapılan ödemeler gelir vergisi ve SGK priminden istisna olacaktır.

Her iki konuda da, uygulamanın nasıl olacağına dair daha ayrıntılı bilgileri içeren, Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı tarafından tebliğ ve genelgeler yayımlanması beklenmektedir.

Sonuç olarak, her iki uygulamanın da, işçilere sağlayacağı faydalar dışında işveren açısından da, eğer personele bu kapsamda belgelendiremediği bir ödeme varsa, gelir vergisi ve SGK pirimi olmadan bu uygulamalar ile bu ödemelerin kayda alınmasını ve gider yazılmasını sağlayacaktır.

Saygılarımla,